Ga naar de homepage

Camping in Grado in Italië

In het uiterste noordoosten van Italië ligt Grado. Het plaatsje was vroeger een oud vissersdorpje en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een ware badplaats. Toch heeft het zijn charme weten te behouden. Het plaatsje ligt op een langgerekte landtong en is omringd door zee en vele stranden. Tijdens een kampeervakantie in Grado is er daardoor ook voldoende gelegenheid om volledig tot rust te komen. In de omgeving is van alles te beleven, zoals een uitstapje naar Triëst of Udine en vanaf de camping is ook de Kroatische en Sloveense grens dichtbij.

Lees meer

Waterpret en animatie

Op de camping in Grado is het water nooit ver weg, is het niet in de vorm van de Adriatische zee, dan is er vaak wel een heerlijk zwembad op de camping. Hoe dan ook, waterpret is gegarandeerd! Daarnaast worden er op de camping verschillende leuke activiteiten georganiseerd, zoals sporttoernooien en kinderanimatie, zo kan iedereen genieten van een geweldige kampeervakantie in Grado.

Wat is er in de omgeving te doen?

  • Udine
    Deze stad doet erg denken aan Venetië, onder andere door de pleintjes die omringd zijn door schilderachtige portiekjes, zoals het geval is bij Piazza Libertà. Op een heuvel, midden in de stad, ligt een oud kasteel, vanwaar u prachtig uitzicht hebt op de stad. Voor een lekker restaurantje met lokale gerechten kunt u eens Caffe Buffet proberen en goede koffie vindt u bij café Grosmi.
  • Triëst
    Triëst is de stad van de koffie, de stad van schrijver James Joyce en bovenal een stad waar u uw ogen uitkijkt door de indrukwekkende architectuur. Met het hele gezin kunt u de stad ontdekken per tram. Deze tram vertrekt vanaf het Piazza Oberdan en stopt in het nabijgelegen Opicina. Vanaf dit plaatsje heeft u goed uitzicht over Triëst en het Karstgebergte. Aan het water van Triëst vindt u het Castello Miramare, ooit gebouwd door Maximiliaan van Habsburg en zijn vrouw Charlotte von Sachsen. Nu is het een van de meest bezochte plekken van de stad.
  • Lago di Cornino
    Dit meer ligt midden in een groot natuurgebied van 500 hectare vlak bij Udine. Langs het meer en door het natuurgebied zijn talloze wandelpaden die u kunt volgen onder leiding van een gids of op eigen houtje. In het natuurgebied leven ook verschillende soorten vogels, leuk om te spotten en te checken wie van het gezin de meeste vogelkennis in huis heeft.

Grotta Gigante

De Grotta Gigante liggen in de buurt van Triëst en staan vermeld in het Guinness Book of Records als de grootste openbare grot ter wereld en is ruim 10 miljoen jaar oud. Tijdens een wandeling door deze grot vindt u enorme druipstenen en de sfeervolle verlichting zorgt ervoor dat alle kleuren van de grot goed zichtbaar zijn. Een bezoekje aan de grot is ideaal voor het hele gezin. Vooral op een warme zomerdag biedt het heerlijke verkoeling!

Het weer

Voor een zonnige kampeervakantie aan het strand bent u in Grado op de juiste plek. ’s Zomers komen de temperaturen met gemak boven de 25°C uit, wat zonnen op het strand erg aantrekkelijk maakt! Heeft u liever aangename temperaturen voor een actieve kampeervakantie, ga dan naar Grado in het laagseizoen, als het er een prima 20°C is.

Verbleven op Camping Villaggio Europa in Grado in augustus 2015

Grado leuke dorpje met mooie haven. Mooi natuurgebied genoeg vaarwater. Dus ideaal voor mensen die willen varen. Dan kan je hier echt uren doen.

7,0

Verbleven op Camping Villaggio Europa in Grado in augustus 2013

Stadje Grado, zo'n mooie stad, met kleine straatjes. Restaurants genoeg en winkels zijn ook overal. Heerlijk om daar een terrasje te pakken of door de straatjes te wandelen. Ook de boulevard is prachtig.

8,0

Verbleven op Camping Villaggio Europa in Grado in augustus 2013

Grado is een gezellig en mooie plaats aan de haven met goede restaurants en leuke winkeltjes.

9,0

Verbleven op Camping Villaggio Europa in Grado in augustus 2013

Venetië en Triest binnen bereik, direct aan zee, Grado is leuk en gezellig stadje.

7,0

Verbleven op Camping Villaggio Europa in Grado in juli 2013

Leuke grote steden in de buurt, Grado zelf is ook een leuke plaats en een mooie omgeving.

8,0

Populaire campings Grado Bekijk campings

Populaire thema's Grado