Ga naar de homepage

Camping Lazio Italië

Campings in Lazio (Latijn: Latium) zijn prachtig gelegen in de buurt van de Eeuwige Stad Rome. U kunt er niet omheen, hier moet u zijn geweest. Maar ook in de zonnige streek rondom dit cultureel historisch centrum van de oude wereld is het genieten geblazen voor de echte liefhebber van Italië. Geschiedenis, architectuur en natuur komen hier samen. Kortom vanaf een camping in Lazio kunt u alle kanten uit!

Lees meer

Campings in Lazio: te veel moois voor één vakantie!

Bij kamperen in Lazio denkt men meteen aan de stad Rome. Maar de nabije omgeving doet beslist niet onder voor deze stad. De provincie Lazio, tussen de Apennijnen en de Tyrrheense Zee, is een streek met kratermeren, bergen, ravijnen en hete bronnen. Prachtige natuur wisselt zich af met indrukwekkende cultuur tijdens een vakantie in Lazio.

Relaxen bij uw tent, stacaravan of aan het zwembad kan ook uitstekend op de camping. Latium heeft vele mogelijkheden om te kamperen aan het meer. Bracciano, Bolsena of Albano zijn voorbeelden van bekende meren om aan te kamperen. In het zuiden van Lazio zijn de badplaatsen Gaeta en Sperlonga aan de Tyrrheense Zee erg in trek.

De Eeuwige Stad Rome

Een camping in Latium is een goed vertrekpunt voor een bezoek aan het nabij gelegen Rome. Wanneer u op een camping bij Rome verblijft zult u tijd tekort komen. Met haar bijna onuitputtelijke lijst monumenten en bezienswaardigheden is de stad één groot openluchtmuseum.

Maar afgezien van de 'officiële' kunst en cultuur is het ook gewoon een bruisende stad. Het zal uw vakantie op een camping bij Rome een waar feest maakt voor elke cultuurliefhebber. Rome kent oergezellige straatjes, pleinen en terrasjes en dat in de buurt van uw camping in Lazio.

Bezienswaardigheden Latium

Campings in Lazio zijn een ideaal uitgangspunt om de talloze bezienswaardigheden van Rome te ontdekken. Deze indrukwekkende bezienswaardigheden herinneren aan de Romeinse oudheid.

  • Sint Pieter
    Het centrum van het christendom is de Sint Pieter kerk in Vaticaanstad. Miljoenen gelovigen bezichtigen hier jaarlijks het graf van Petrus en de Sixtijnse Kapel in dit ministaatje
  • Colosseum
    In de 1e eeuw na Chr. werd het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk gebouwd en in 2007 werd het Colosseum benoemd tot wereldwonder. Men mag Rome niet verlaten zonder het Colosseum gezien te hebben.
  • Forum Romanum
    In Rome is dit al sinds de oudheid het centrum voor religie, politiek en recht. Het is een interessante plek waar u de geschiedenis uit het Romeinse rijk kunt proeven.