Ga naar de homepage

Camping Hongarije

Campings in Hongarije worden geheel ten onrechte vaak ingedeeld bij Oost-Europese campings. Midden-Europa is hier veel beter op zijn plaats, want het land is meer westers en moderner dan u zou verwachten. Leuk om te weten: ook de prijzen zijn er een stuk lager dan in West-Europa of Zuid-Europa op de camping. Hongarije is rijk aan tradities en sfeer!

Campings in Hongarije: een Midden-Europees vakantieparadijs

Vakantie in Hongarije is genieten vanaf de camping. Hongarije is gastvrij en betaalbaar. U kunt er heerlijk eten en ze maken er voortreffelijke wijn! Het is vooral genieten wanneer u er tijdens één van de vele festivals in de zomer bent! Campings in Hongarije bieden mooie kampeerplaatsen maar ook de mogelijkheid tot het huren van een bungalow of stacaravan.

De meeste bezoekers komen naar Hongarije voor een camping aan het Balatonmeer. Het is het grootste zoetwatermeer van Europa en beslist een paradijs voor kampeerders. Het toerisme speelt rondom het uitgestrekte Balatonmeer een belangrijke rol en er is volop keus aan restaurants, bars en andere uitgaansgelegenheden.

Lees meer

Bezienswaardigheden Hongarije

Tijdens uw vakantie kunt u leuke uitstapjes maken vanaf de camping. Budapest, Veszprém en Zala zijn hier mooie voorbeelden van.

 • Budapest
  De hoofdstad Budapest ook vaak geschreven als Boedapest bestaat eigenlijk uit twee delen: Boeda met de middeleeuwse citadel die over de Donau uitkijkt op Pest. Interessant zijn hier de beroemde dierentuin en de thermaalbaden.
 • Veszprém
  Noordelijk van het Balatonmeer ligt de provincie Veszprém met de gelijknamige stad. Deze stad is op vijf heuvels gebouwd en staat bekend om de vele gebouwen en monumenten.
 • Kesthely
  De ‘metropool’ in het zuidwesten van het Balatonmeer is het culturele centrum van de provincie Zala. Het barokkasteel uit de 18de eeuw met zijn prachtige tuinen is een echte bezienswaardigheid. Uniek is de spa in Hevíz. Dit thermale meer is het grootste natuurlijke en biologisch thermale meer ter wereld. Er rijden bussen elk half uur van Keszthely naar Hevíz.
 • Siofok
  Deze stad aan de oostelijke oever van het Balatonmeer heeft zich ontwikkeld als uitgaansstad. Men spreekt dan ook over het algemeen goed Duits en Engels. Ook de cultuurliefhebber komt in Siofok aan zijn trekken. Veel in Sofiok herinnert nog aan haar meest bekende persoon: Emmerich Kálmán, de componist van de legendarische operette 'The Gypsy Princess'.

Alle regio's in Hongarije