Ga naar de homepage

Camping Slovenië

Campings in Slovenië zijn zowel aan de kust als in het binnenland geschikt om een fantastische vakantie te beleven. Slovenië wordt gekenmerkt door hoge bergen, dichtbeboste gebieden en een ruwe kustlijn die grenst aan de Adriatische Zee. Van dit vakantieland kunt u optimaal genieten vanaf uw camping. Slovenië wordt steeds populairder!

Campings in Slovenië: kamperen in de natuur

Tijdens een kampeervakantie in dit prachtige land zult u versteld staan van de natuur. Het is een van de groenste landen van Europa. Voor avontuurlijke kampeerders is dit genieten vanaf de camping. Slovenië is ook geschikt voor een kampeervakantie met zon, zee en strand.

Accommodatie of eigen tent?

Het mooie Slovenië heeft prachtige campings door het hele land. Wilt u een eigen kampeermiddel meenemen, dan vindt u altijd wel een geschikte camping met een goede plaats voor een tent, caravan of camper. Heeft u geen eigen kampeermiddel? Kies dan voor het gemak van een accommodatie. Of u nu liever hoog en droog in een appartement zit, het kampeergevoel wilt ervaren in een compleet ingerichte tent of liever voor het comfort van een mobile home gaat, voor elk gezin is een geschikte accommodatie te vinden.

Lees meer

Waterpret voor groot en klein

Lekker ravotten in het water, zwemmen en spelletjes spelen kan op alle campings in Slovenië. De meeste campings hebben een zwembad of liggen aan een meer of zee. Zet uw stoeltje aan de rand van het zwembad om een oogje in het zeil te houden of ga lekker in de zon liggen op een handdoek op het strand. Met het milde Sloveense klimaat kunt u van elke vakantiedag optimaal genieten. Spelen op het droge kan ook, want veel campings hebben een speeltuin of sportveld.

Alles voor mens en dier

Voor kinderen is er, naast zwemmen, genoeg te doen tijdens een vakantie in Slovenië. Speel een potje badminton op het grasveld voor de tent, daag elkaar uit voor een potje minigolf of probeer verscholen in het riet samen een vis te vangen in een visvijvertje. Ook is er veel keuze in campings met een animatieteam, dat zowel voor ouders als kinderen gezellige middagen en avonden organiseert. Gaat uw hond altijd mee op vakantie? Ook in Slovenië zijn er campings waar uw trouwe lobbes welkom is. Kijk vooraf wel even of de hond mee mag in het seizoen waarin u kampeert.

De natuur verkennen

In de Julische Alpen vindt u het Triglav Nationaal Park. U kunt hier onder andere mountainbiken, raften, bergbeklimmen en bergwandelingen maken.

Ook rond het meer van Bled en het meer van Bohinj kunt u mooie wandelingen maken. Wilt u een dagje rustig aan doen? Pak dan de auto en maak vanaf uw camping een autorit door de prachtige landschappen.

Uitstapjes tijdens uw verblijf

Tijdens uw kampeervakantie kunt u leuke uitstapjes maken vanaf de camping. Bled, Ljubljana en Piran zijn steden die u zeker moet bezoeken tijdens uw verblijf in Slovenië.

 • Bled
  Gelegen in de Julische Alpen is Bled met haar prachtige Sint-Martinuskerk zeker de moeite waard te bezichtigen.
 • Ljubljana
  Ljubljana is de veelzijdige hoofdstad van Slovenië met prachtige bezienswaardigheden.
 • Piran
  De oude havenstad, Piran, aan de Adriatische kust is samen met de plaatsen Izola en Koper een absolute aanrader.
 • Grotten van Postojna
  Dit zijn de op één na grootste druipsteengrotten ter wereld en een bekende bezienswaardigheid voor toeristen.