Ga naar de homepage

Campings Noord-Spanje

De schitterende kustlijn, ruige bergstreken bij de grens met Frankrijk (Pyreneeën) en het groene binnenland vol beboste heuvels maken Noord-Spanje tot een ware natuuroase. In de vlakkere gebieden kan naar hartenlust gefietst en gewandeld worden. Echt ontspannen op vakantie? Ervaar ultieme rust in de vele lieflijke dorpjes. U kunt u ook laten meeslepen in prachtige steden als Bilbao, Zaragoza en Barcelona. Op campings in populaire gebieden als Cantabrië en Catalonië zal het u aan niets ontbreken. Waar u ook naar op zoek bent, een vakantie in Noord-Spanje is altijd een goed idee!

Lees meer

Gevarieerde regio's

Noord-Spanje bestaat uit zeven regio’s: Galicië, Asturië, Cantabrië, Baskenland, Navarra, Aragón en Catalonië. Deze hebben ieder een eigen karakter en verschillen ook van landschap. Galicië is een streek met veel historische plaatsen (zoals Santiago de Compostella). Aan de kuststrook vindt u steile kliffen, lange zandstranden en prachtige verscholen baaien.

Cantabrië daarentegen staat bekend om zijn prehistorische grotten en de havenstad Santander. En wie Catalonië zegt, zegt natuurlijk Barcelona. Deze internationaal georiënteerde stad is wellicht ’minder Spaans’ dan andere steden, maar nog altijd een geweldige vakantiebestemming voor jong en oud.

De Pyreneeën

De Spaanse Pyreneeën, op de grens met Frankrijk, lopen van oost naar west door de gebieden Navarra, Aragón en Catalonië. Het is de verscheidenheid aan landschappen die de bergketen zo interessant maakt. Steile bergtoppen worden hier afgewisseld met groene hellingen, gigantische bossen en prachtige valleien en ravijnen. In de nationale parken is er een mooie variatie aan flora en fauna. Vakantiegangers die met de auto naar Noord-Spanje reizen zullen waarschijnlijk de Pyreneeën doorkruisen. Wintersportliefhebbers zullen graag een stop maken in dit berggebied.

De campings

Campings in Noord-Spanje zijn vaak gericht op het hele gezin. In grote vakantieparken is er aan jong en oud gedacht. Jonge kinderen kunnen elke dag gezellige animatie verwachten of zelf gaan spelen in het zwembad of op speelveldjes. Tieners vermaken zich op sportvelden (tennis, voetbal, beachvolleybal, tafeltennis) of ’s avonds in de disco. Om ieder type kampeerder tegemoet te komen, kunt u op veel campings in Noord-Spanje terecht met uw tent, caravan of camper. Maar ook verblijven in een stacarvavan, appartement of SunLodge behoort tot de mogelijkheden.

Het weer

Net als in de rest van Spanje kan het in het noorden erg warm worden in de zomer. In de kustgebieden waait er gelukkig vaak wel een aangename wind. Het gematigde zeeklimaat van Noord-Spanje zorgt er ook voor dat het weleens kan regenen. Dit kan ook voor de nodige verkoeling zorgen. Wanneer u van plan bent om een actieve vakantie te houden is het aan te raden om in de lente of de herfst op vakantie te gaan.

Sfeervolle steden in Noord-Spanje

Naast vele pittoreske dorpjes waar u het ‘echte Spanje’ zult aantreffen, zijn er ook genoeg grotere steden in Noord-Spanje waar u zich ongetwijfeld dagenlang kunt vermaken. We belichten er drie.

  • Bilbao
    Deze stad, gelegen aan de golf van Biskaje, staat natuurlijk bekend om het wereldberoemde Guggenheim. Niet alleen de rijke verscheidenheid aan kunst in dit museum is de moeite waard, ook het museumgebouw zelf is een waar kunstwerk. Ook in de stad is het goed toeven. In allerlei knusse barretjes en restaurants serveert men het beste eten en de lekkerste wijn. Tip: Mercado de la Ribera, een reusachtige overdekte versmarkt waar u in geuren en kleuren kennismaakt met de beste Spaanse producten.
  • Zaragoza
    Zaragoza is geen stad die bij iedere vakantieganger meteen een belletje doet rinkelen. Toch zijn er genoeg redenen voor een bezoekje aan de op vier na grootste stad van Spanje, gelegen in de regio Aragón. Prachtige monumentale gebouwen worden afgewisseld met gezellige winkeltjes en goede restaurants. Bezoek de vele kathedralen, het oude stadscentrum of een interessant museum, zoals Museo del Teatro de Cesaugusta.
  • Barcelona
    De trotse hoofdstad van de regio Catalonië wordt jaarlijks bezocht door vele toeristen. En niet zonder reden! Alles in deze door Gaudí verwende stad is prachtig. De Sagrada Família, Parc Güell en winkelstraat La Rambla zijn slechts enkele van de vele hoogtepunten. Bijkomend voordeel: de ligging aan zee maakt het ook tot een paradijs voor liefhebbers van zon, zee en strand.