Ga naar de homepage

Telefoonnummer: 0488-454245 Klik hier voor alle openingstijden

Belangrijk om te weten

Aankomst- en vertrektijden

Op de voucher dat u bij uw reisbescheiden ontvangt, staat vermeld hoe laat u op de camping kunt aankomen en hoe laat u geacht wordt weer te vertrekken. Uitchecken is doorgaans tussen 08.00 en 10.00 uur.
Wij adviseren cliënten die een accommodatie hebben gehuurd om tussen 16.00 en 19.00 uur in te checken. Komt u eerder, dan kan het zijn dat de camping nog enige tijd nodig heeft voor schoonmaak c.q. controle van de accommodatie. Zo voorkomt u lange wachttijden voordat u de sleutel van uw accommodatie krijgt. Houdt u er rekening mee dat op sommige campings middagrust (vaak tussen 13.00 – 15.00 uur) wordt gehouden. In deze tijd kunt u niet in- en/of uitchecken. Komt u onverhoopt later dan 19.00 uur aan op de camping, wilt u dan de camping hier zelf over informeren? Het telefoonnummer van de camping staat op uw voucher vermeld. Vaak krijgt u dan te horen waar u zich moet melden als de slagboom of de receptie gesloten is.
Indien u één of enkele dagen later op de camping arriveert, of eerder de camping verlaat, dan kunnen wij u hiervoor geen restitutie verlenen.
Op steeds meer campings plaatst Suncamp holidays haar eigen stacaravans en tenten. Op deze campings is vaak ook een courier (beheerdersechtpaar) aanwezig die er zorgt voor draagt dat u een onvergetelijke tijd gaat beleven. Het inchecken en uitchecken gebeurt meestal dan ook bij het couriersechtpaar.

Aansprakelijkheid

Suncamp holidays is niet aansprakelijk voor verlies en diefstal (geld inbegrepen), beschadigingen van eigendommen en schade of letsel berokkend aan haar cliënten, door welke oorzaak dan ook. Het staat de verhuurder/beheerder van de vakantieaccommodatie vrij om de huurder en/of diens meereizende voorschriften ter hand te stellen over het gebruik van de accommodatie en al hetgeen daarbij behoort. Tijdens uw verblijf bent u aansprakelijk voor door toedoen van u en/of uw meereizende toegebrachte schade aan de vakantieaccommodatie, de inrichting en alle zaken welke bij het gehuurde behoren.

Afstanden

Bij veel camping- en plaatsbeschrijvingen worden afstanden weergegeven of omschreven (bijvoorbeeld ''nabij gelegen'). In al deze gevallen is er een begaanbare weg. Dit kan variëren van een verharde zandweg tot een geasfalteerde weg. Bij deze afstandsaanduidingen wordt echter geen rekening gehouden met autogebruik, rolstoelgebruik, verlichting of hoogteverschillen.

Alleenreizende jongeren

De meeste campings op deze website zijn familiecampings en daarom worden alleenreizende jongeren meestal niet geaccepteerd. Om problemen bij aankomst op de camping te vermijden adviseren wij u om vóór het maken van uw definitieve boeking contact met onze reserveringsafdeling op te nemen.

Andere landen, andere gewoontes

Vakantie is avontuur! In veel landen zijn de gewoontes en de cultuur anders dan u 'thuis' gewend bent. Dat is leuk om te ervaren, maar het is ook van belang dat u zich goed voorbereidt. Dit voorkomt dat u ter plaatse voor verrassingen komt te staan. U zult waarschijnlijk meer genieten van de lokale ‘eigenaardigheden’ als u zich goed heeft laten voorlichten over de streek en het land waar u heen reist.
Mochten er - ondanks uw flexibele houding - toch zaken niet in orde zijn, dan adviseren wij u dit zakelijk maar correct met de camping door te nemen en samen naar een oplossing te zoeken. Bedenk echter dat vakantie ook ontspanning moet zijn. Mocht u echter ontevreden zijn over de afhandeling, neemt u dan, voordat u resolute stappen neemt, contact op met Suncamp holidays. Voor de verdere afhandeling is het van wezenlijk belang dat wij op de hoogte worden gesteld van uw problemen.

Animatieprogramma

Op veel campings wordt een animatieprogramma samengesteld. Door het management van de camping wordt echter bepaald wanneer en hoe vaak dit programma plaatsvindt. Dit is mede afhankelijk van de interesse van de campinggasten, bezetting op de camping en seizoensperiode. Het animatieprogramma wordt daarom vaak alleen uitgevoerd in het hoogseizoen.
Geluid verspreidt zich makkelijk over een kampeerterrein. Met name gezinnen met kinderen kunnen dit, vooral in de avonduren, als hinderlijk ervaren. Bedenk echter wel dat gasten zonder kinderen ook recht hebben op een gevarieerd (disco)animatieprogramma. Het animatieprogramma op een camping wordt vaak uitgevoerd in de voertaal van het land.

Annulering van de reis

Annuleringsvoorwaarden SunLodge

SunLodges zijn onze eigen luxe glamping-accommodaties. Annuleer jij zelf jouw SunLodge-boeking bij Suncamp? Dan brengen wij, afhankelijk van hoe ver van tevoren jij annuleert, de volgende annuleringskosten in rekening. Deze annuleringskosten worden vermeerderd met de verschuldigde reserveringskosten en eventuele afgesloten verzekeringen.

 • Bij annulering vóór 08-02-2021: kosteloos (excl. reserveringskosten)
 • Bij annulering tot de 42e kalenderdag vóór de vertrekdag: de aanbetaling 
 • Bij annulering vanaf de 42e kalenderdag tot de 28e vertrekdag vóór de vertrekdag: 25% van de reissom
 • Bij annulering vanaf de 28e kalenderdag tot de 14e kalenderdag vóór de vertrekdag: 50% van de reissom
 • Bij annulering vanaf de 14e kalenderdag tot de 7e kalenderdag vóór de vertrekdag: 75% van de reissom
 • Bij annulering vanaf de 7e kalenderdag tot de vertrekdag: 90% van de reissom
 • Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom
 • Extra gunstig: gratis annulering voor alle SunLodges bij code oranje vanaf 4 weken voor aankomst.*

*geldig voor alle boekingen die gemaakt zijn voor 08-02-2021.

Annuleringsvoorwaarden Suncamp

Annuleer jij zelf jouw boeking bij Suncamp? Dan brengen wij, afhankelijk van hoe ver van tevoren jij annuleert, de volgende annuleringskosten in rekening. Deze annuleringskosten worden vermeerderd met de verschuldigde reserveringskosten en eventuele afgesloten verzekeringen. Het kan zijn dat voor sommige accommodaties andere annuleringsvoorwaarden gelden. Die kun je terugvinden bij de accommodatiespecificaties.

 • Bij annulering vóór 08-02-2021: kosteloos (excl. reserveringskosten);
 • Bij annulering tot de 42e kalenderdag vóór de vertrekdag: de aanbetaling 
 • Bij annulering vanaf de 42e kalender dag tot de 28e kalenderdag vóór de vertrekdag: 35% van de reissom
 • Bij annulering vanaf de 28e kalenderdag tot de 21e kalenderdag vóór de vertrekdag: 40% van de reissom
 • Bij annulering vanaf de 21e kalenderdag tot de 14e kalenderdag vóór de vertrekdag: 50% van de reissom
 • Bij annulering vanaf de 14e kalenderdag tot de 5e kalenderdag vóór de vertrekdag: 75% van de reissom
 • Bij annulering vanaf de 5e kalenderdag tot de vertrekdag: 90% van de reissom
 • Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom
 • Extra gunstig: gratis annulering bij veel campings bij code oranje vanaf 4 weken voor aankomst.*

*geldig voor alle boekingen die gemaakt zijn voor 08-02-2021.

Annuleringen worden door ons alleen verwerkt op werkdagen (ma-vr) tussen 8:30-17.00 uur en op zaterdag tussen 09:00 - 16:30 uur. Het tijdstip en de dag van annulering is leidend. Wanneer een annulering na werktijd wordt gemeld, gaat de annulering in op de eerstvolgende werkdag. De boekingsvoorwaarden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Barbecue

Op veel campings is het toegestaan te barbecuen. Wanneer aangegeven is dat er een barbecue aanwezig is, wil dit echter niet automatisch zeggen dat deze standaard bij uw accommodatie wordt geleverd. In sommige gevallen zal het gaan om een centraal gelegen barbecueplaats waar meerdere mensen gebruik van kunnen maken.

Betalingsvoorwaarden

Boekingen die vóór 1 februari 2021 gemaakt worden

Boek je jouw vakantie vóór 1 februari 2021 dan betaal je jouw vakantie in onderstaande delen:

 • Deel 1: De aanbetaling van € 99, vermeerderd met reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en eventuele extra’s. De aanbetaling dient uiterlijk 2 weken na ontvangst van de factuur betaald te zijn.
 • Deel 2: Het resterende bedrag moet je uiterlijk 4 weken voor de aankomstdatum hebben voldaan.
Boekingen die vanaf 1 februari 2021 gemaakt worden

Boek je jouw vakantie vanaf 1 februari 2021 dan betaal je jouw vakantie in onderstaande delen:

 • Deel 1: De aanbetaling is 25% van de reissom, vermeerderd met reserveringskosten, de bijdrage Calamiteitenfonds en de eventuele annuleringsverzekering. De aanbetaling dient uiterlijk twee weken na ontvangst van de factuur betaald te zijn.
 • Deel 2: De restantbetalingmoet je uiterlijk 4 weken voor de aankomstdatum voldaan hebben.

De boekingsvoorwaarden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Boekingen op aanvraag

Als de door u uitgekozen accommodatie of kampeerplaats niet meer beschikbaar is, kan Suncamp deze vaak toch nog leveren na overleg met de camping. Suncamp koopt dan extra voorraad in. Dit overleg neemt twee tot vier werkdagen in beslag. Als uw aanvraag gehonoreerd wordt, dan is de reservering definitief. Zodra wij bericht hebben gekregen van de camping, wordt u direct geïnformeerd of uw boeking definitief is of niet.

Boten (vaartuigen) /Trailerhelling

In de voorzieningenlijst wordt aangegeven of er bij een camping een trailerhelling aanwezig is. De aanwezigheid van een trailerhelling houd niet automatisch in dat u ook uw boot/vaartuig kan/mag stallen op de camping of dat er een boei voor uw boot aanwezig is.
Omdat er aangaande het meenemen van een boot/vaartuig veel specifieke zaken van belang zijn, is het niet mogelijk een reservering voor uw boot via Suncamp holidays te maken. Indien u uw boot mee wilt nemen adviseren wij u dit rechtstreeks met de camping af te handelen. Suncamp holidays is niet aansprakelijk voor het niet toegestaan zijn van meegenomen boten (vaartuigen).

Bouwactiviteiten/ophalen van huisvuil

De campingeigenaar zal altijd proberen reparaties, vernieuwingen of verbeteringen op de camping buiten de openingsdata te laten plaatsvinden. Helaas is het niet altijd te voorkomen dat deze activiteiten tijdens uw verblijf plaatsvinden. Suncamp holidays kan hiervoor niet verantwoordelijk worden gesteld. Om te voorkomen dat er overdag met grote vuilniswagens over de camping gereden moet worden, wordt het huisvuil vaak ‘s ochtends opgehaald. Dit kan niet altijd geruisloos plaatsvinden.

Campingreglement

Iedere camping heeft een campingreglement waaraan u zich als gast dient te houden. Dit reglement is opgesteld door de camping en valt buiten de verantwoordelijkheid van Suncamp holidays.

Energiekosten

Huurt u een accommodatie? Dan zijn elektriciteit, water en gas vrijwel altijd inbegrepen. Als dit in een hoge uitzondering niet zo is, bijvoorbeeld in de wintermaanden, dan staat dit duidelijk in de prijstabel of op uw voucher vermeld. Huurt u alleen een kampeerplaats? Dan kunt u vaak gebruik maken van een elektriciteit- en/ of wateraansluiting. In de prijstabel ziet u de mogelijkheden en tarieven.

Extra voordelig reizen in het voor- en naseizoen

Veel campings gaan open rond Pasen en sluiten ergens in het najaar. Ondanks dat campings vaak zes maanden open zijn, zijn faciliteiten in het voor- en naseizoen soms beperkt beschikbaar. Houdt u hier rekening mee.
Het voordeel van reizen in het laagseizoen is natuurlijk, naast de mooie natuur, rustige campings en een ontspannen reis, de lage prijzen. Dit komt extra tot uiting in de speciale aanbiedingen (kortingen tot wel 50%!) die wij op veel campings kunnen aanbieden. De vakantieperiodes in Nederland en in het buitenland kunnen verschillen. Daarom is de Nederlandse zomervakantie niet automatisch een hoogseizoensperiode voor de camping.

Geluidsoverlast

Vindt u rust en ontspanning belangrijk tijdens uw vakantie? En wilt u zo min mogelijk geluidsoverlast ervaren? Dan zijn deze tips handig voor u:

 • Kies een accommodatie of kampeerplaats die wat verder weg ligt van het zwembad, het animatiegebouw, de discotheek en het restaurant op de camping. Veel campings en vakantieparken organiseren namelijk overdag en ’s avonds allerlei sportieve en gezellige activiteiten rondom deze plekken.
 • Houd bij het kiezen van een campingvakantie rekening met de grootte en de ligging van de camping. Kies een camping met voldoende afstand tot het centrum en/of uitgaanscentrum van de bestemming.
 • Zijn uw medevakantiegangers of de bezoekers van uitgaansgelegenheden in de directe omgeving luidruchtig? Probeer dit dan aan te geven bij de camping. Houd er wel rekening mee dat Suncamp holidays en de camping hier slechts beperkt invloed op hebben. Bovendien zijn de normen van geluidsoverlast in zuidelijke landen soepeler dan in bijvoorbeeld Nederland, Duitsland en België. Sommige (hotel)bars en terrassen in de omgeving sluiten pas wanneer de laatste gasten weggaan.

Grensformaliteiten

In de meeste landen bent u verplicht om een geldig paspoort of een Europees identiteitsbewijs te kunnen tonen. Heeft u een andere nationaliteit, informeert u dan vooraf welke papieren vereist zijn. Let op: in sommige (met name Oost-Europese) landen wordt een Europees identiteitsbewijs niet geaccepteerd als geldig bewijs om de grens te mogen passeren. Laat u hier vooraf duidelijk over informeren.

Herroepingsrecht

Als u een accommodatie of kampeerplaats via internet, per brief of telefoon boekt, geldt er géén bedenktermijn (de zogeheten'afkoelperiode'), zoals normaal gesproken bij koop op afstand. Zodra u akkoord gaat, zit u vast aan de geboekte accomodatie. De verhuurder moet u vervolgens een bevestiging van de boeking sturen op de wijze die hij daarvoor heeft aangegeven. Vaak zal dit per e-mail zijn. Zolang de aanbieder de boeking nog niet heeft bevestigd, kunt u de overeenkomst kosteloos ontbinden.

Hoofdboeker

De hoofdboeker van de reis moet minimaal 18 jaar zijn op het moment van boeken. Hij/zij is aansprakelijk voor alle medereizigers die in de boeking zijn opgenomen. De correspondentie van de boeking zal in zijn geheel verlopen via de hoofdboeker. Zonder dat het expliciet vermeld staat, kan het voorkomen dat een camping een minimum leeftijd van de hoofdboeker van 21 jaar hanteert. Wij houden ons dan ook het recht voor een reeds gemaakte reservering te weigeren. De klant zal hierover snel na de reservering van op de hoogte worden gesteld.

Let op: Groepen jongeren, in de leeftijd van 12-21 jaar, zijn dan ook niet altijd toegestaan. Zie ook Alleenreizende jongeren.

Huisdieren

Suncamp holidays biedt ook campings aan waarbij huisdieren het gehele seizoen of alleen buiten het hoogseizoen zijn toegestaan. Vooral wanneer u een kampeerplaats boekt, is het meebrengen van huisdieren vaak geen probleem. In de meeste Suncamp holidays accommodaties zijn huisdieren helaas niet toegestaan. Let op: als huisdieren wel zijn toegestaan ziet u in het prijstabel staan en daarnaast worden de tarieven voor het meebrengen van een huisdier tijdens het boekingsproces weergegeven. Als de prijs niet wordt weergegeven, dan zijn huisdieren helaas niet toegestaan.

Huisdieren die mee gaan op reis, dienen altijd bij boeking te worden opgegeven. Vaak zal dit door ons aangevraagd moeten worden bij de camping. Wanneer u meer dan één huisdier meebrengt dient u dat eerst met Suncamp te overleggen.

Tevens dienen uw huisdieren te zijn ingeënt tegen hondsdolheid en te zijn voorzien van een identificatie (chip). Een inentingsbewijs tegen hondsdolheid is in het buitenland en bij de meeste campings verplicht. Behoort uw huisdier tot een beschermde soort? Dan moet u ook beschikken over CITES-documenten. Het reizen met dieren jonger dan 3 maanden is in veel landen niet toegestaan omdat zij niet kunnen worden ingeënt tegen rabiës. Per land gelden andere regels, dus lees uzelf goed in en ga voor meer advies naar uw dierenarts.

Informatie op deze website

Het maken van een website is een complex gebeuren en vergt een lange voorbereiding. Het kan dan ook voorkomen dat bepaalde zaken tussentijds gewijzigd worden. Suncamp holidays zal u, indien mogelijk, altijd informeren over eventuele wijzigingen. Het kan echter voorkomen dat Suncamp holidays niet (tijdig) op de hoogte is gebracht. Kennelijke fouten en/of wijzigingen binden Suncamp holidays dan ook niet. Wel wijzen wij u op de mogelijkheid om regelmatig onze nieuwsbrief te ontvangen met belangrijk nieuws en veranderingen.
Foto’s vormen een belangrijke informatiebron op deze website. Er is dan ook sprake van een impressie van wat u kunt verwachten. Zeker als er meerdere accommodaties van hetzelfde type zijn, kan het natuurlijk voorkomen dat bijvoorbeeld de ligging net even anders is dan op de foto. Helaas kunnen wij dit niet altijd ondervangen. Voor foto's en folders die worden verstrekt door derden kunnen wij niet verantwoordelijk worden gesteld.

Insecten

Overlast van insecten (o.a. mieren en muggen) kan, zeker in een omgeving waar veel bos en/of water is, voorkomen. Wij adviseren gasten dan ook voedselvoorraaden gesloten te bewaren, en ramen/deuren goed dicht te houden. In lokale supermarkten zijn vaak afdoende middelen te koop om het ongemak te minimaliseren.

Interieur en keukeninventaris

Suncamp holidays verhuurt accommodaties van de camping (uitgezonderd alle typen SunLodges). Deze zijn over het algemeen compleet ingericht, maar wel op basis van wat men ter plaatse gewend is. Met name in de keuken kunnen er cultuurverschillen zijn. Dus typisch Nederlandse zaken als een kaasschaaf of een koffiefilter kunt u beter zelf meebrengen. Pannen en/of schalen zijn vaak beperkt aanwezig. Een elektrisch koffiezetapparaat zult u maar zelden aantreffen.
Bij vragen en/of opmerkingen hierover kunt u terecht bij de campingleiding. Mocht er geen correcte afhandeling volgen, dan kunt u contact opnemen met ons kantoor in Nederland. Er is geen eigen personeel van Suncamp op de camping aanwezig.

Klachten

Mochten er - ondanks uw flexibele houding - toch zaken niet in orde zijn, dan adviseren wij u dit zakelijk maar correct met de camping door te nemen en samen naar een oplossing te zoeken. Bedenk echter dat vakantie ook ontspanning moet zijn. Mocht u echter ontevreden zijn over de afhandeling, neemt u dan, voordat u resolute stappen neemt, contact op met Suncamp holidays. Voor de verdere afhandeling (conform de *(ANVR) Reisvoorwaarden verplicht) is het van wezenlijk belang dat wij op de hoogte worden gesteld van uw problemen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u gegevens hoe te handelen als zaken ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost.
*dit is alléén geldig voor inwoners van Nederland

Linnengoed, dekens en kussens

In de te huren accommodaties zijn vaak dekens (géén dekbedden) en kussens aanwezig. Bedlinnen dient u in principe zelf mee te brengen. Op enkele campings kunt u bij aankomst ter plaatse bedlinnen huren. Bij sommige campings kunt u een lakenpakket reserveren. Betaling zal echter altijd plaatsvinden bij de receptie van de camping. De lakens, onderlakens en/of slopen die bij een aantal campings worden geleverd zijn gemaakt van vilt (een papierachtige stof, voor éénmalig gebruik).

Optieperiode

Indien u een boeking heeft gemaakt via Suncamp is het mogelijk om deze kosteloos te wijzigen of te annuleren. Echter is dit alleen mogelijk binnen 3 werkdagen direct na de boeking mits de vertrekdatum buiten 4 weken valt.

Prijsgarantie

Wij garanderen u dat u bij Suncamp holidays nooit méér betaalt dan bij rechtstreekse reservering bij de camping. Vaak zult u zelfs goedkoper uit zijn, daar de reserveringskosten van Suncamp holidays (€ 22,- per reservering) vaak lager zijn dan de reserveringskosten die de camping rekent. Bovendien hoeft u geen (hoge) kosten te maken voor het overmaken van geld naar het buitenland!

Reisbescheiden

Zo'n twee weken voor uw vertrek krijgt u, bij volledige betaling, uw reisbescheiden toegestuurd. Op uw voucher staan de adresgegevens van de camping. Let wel… in zuidelijke landen wordt niet altijd met straatnamen-nummers gewerkt! Uw voucher zult u altijd moeten overleggen bij aankomst aan de receptie van de camping. Indien u met meer personen of auto’s arriveert op de camping dan aangegeven op het voucher, heeft het management van de camping het recht u hier extra kosten voor in rekening te brengen.

Reserveringen

U kunt bij Suncamp holidays reserveren:

 • via deze website
 • telefonisch
 • De prijzen en voorwaarden zijn in beide gevallen dezelfde.

Binnen twee weken na reservering ontvangt u van ons een schriftelijke bevestiging. Ontvangt u deze niet, neemt u dan direct contact met ons op.

Schoonmaakkosten

De eindschoonmaak dient u meestal zelf te verrichten. Soms wordt dit voor u gedaan. De kosten hiervoor zijn dan al verrekend in de huursom. Indien de verplichte eindschoonmaak niet inbegrepen is en ter plaatse betaald moet worden, dan wordt dit vermeld op uw voucher. Wanneer u de eindschoonmaak niet zelf hoeft te verrichten, dient u de accommodatie wél netjes en bezemschoon achter te laten. Indien u niet tevreden bent over de schoongemaakte accommodatie geef dit dan aan bij de receptie. In veel gevallen zullen zij dan opnieuw de accommodatie laten controleren op de juistheid van de schoonmaak.

Sterrenaanduiding

Diverse campings worden gecategoriseerd middels sterren. Over het algemeen kan gesteld worden dat een camping met veel sterren meer faciliteiten aanbiedt dan een camping met geen of weinig sterren. Van belang is echter wel te weten dat de sterrenkwalificatie wordt toegekend op landelijk en soms op regionaal terrein. Er is dus geen sprake van standaardisatie. Ook zijn er landen waar niet gewerkt wordt met een sterrenaanduiding (Nederland). In dat geval betekent het ontbreken van sterren niet dat er sprake is van een eenvoudige camping. Belangrijk om te weten, Suncamp holidays heeft geen enkele invloed op de toekenning van de (hoeveelheid) sterren.

Strand

In veel landen, met name in Italië, zijn gedeeltes van het strand privé-bezit en derhalve niet gratis. Natuurlijk zijn de privé-stranden van de campings gratis voor de gasten. Voor ligbedden en/of parasol moet vaak betaald worden. De openbare stranden zijn doorgaans wel gratis.

Terrassen

Op steeds meer campings worden bij de accommodaties houten terrassen/veranda’s geplaatst. Het kan echter ook nog steeds voorkomen dat bij uw accommodatie een stenen, zand- of grasachtig terras aanwezig is. Het omschakelen naar houten terrassen/veranda’s is een duur en intensief gebeuren wat zeker nog niet overal 100% van toepassing is. Bovendien is het niet overal toegestaan.

Toeristenbelasting

Vaak wordt toeristenbelasting geheven. Ook kan het voorkomen dat er milieutax betaald moet worden. De hoogte van de bedragen wordt op lokaal niveau vastgesteld. De toeristenbelasting moet altijd ter plaatse (aan de receptie van de camping) worden betaald. Deze varieert ruwweg van € 0,20 p.p.p.d. voor kinderen tot € 2,00 p.p.p.d. voor volwassenen. Deze bedragen zijn onder voorbehoud.

Toewijzing van kampeerplaats en/of accommodatie

De kampeerplaatsen en accommodaties worden verhuurd op basis van gemaakte afspraken tussen Suncamp holidays en de campings. De feitelijke toewijzing van de locatie op de camping geschiedt door de camping zélf, zoveel mogelijk rekening houdend met tevoren duidelijk aangegeven voorkeuren van cliënten. Sommige campings wijzen geen plaats toe, maar laten de cliënt zelf kiezen uit een aantal vrije plaatsen. Dit betekent echter niet dat er geen reservering is gemaakt.
Een kampeerplaats is vaak ‘natuurlijk’ terrein en daardoor kunnen kampeerplaatsen in grootte van elkaar verschillen. Soms kan het dan ook voorkomen dat bij een kleinere plaats wordt verzocht de auto niet bij de tent of caravan te plaatsen, maar op de parkeerplaats.
Ondanks het feit dat een camping probeert de accommodaties of kampeerplaatsen zoveel mogelijk een gelijke ligging, grootte, een even mooi uitzicht of dezelfde hoeveelheid privacy te geven, kan het toch voorkomen dat hier verschillen in bestaan. Helaas is dit niet altijd te voorkomen.

Verloren en gevonden voorwerpen

Altijd vervelend als u bij terugkomst van de vakantie erachter komt dat u iets bent vergeten tijdens uw verblijf. Wij snappen dat u het voorwerp graag terug wilt hebben. U kunt hiervoor contact opnemen met onze Klantenservice en zij zullen nagaan bij de camping of het is gevonden.
Als het voorwerp is gevonden, dan kunnen wij dit op uw verzoek terugsturen. De service- en verzendkosten hiervoor zijn standaard € 15, tenzij de werkelijke kosten aantoonbaar veel hoger zijn. Deze kosten kunt u voldoen via Mijn Suncamp.
Let op: deze service bieden wij alleen aan wanneer u een verblijf heeft gehad in een SunLodge. Suncamp holidays aanvaart geen aansprakelijkheid voor het verzendproces en verstuurt het voorwerp binnen drie dagen na ontvangst van de betaling.

Verzekeringen

Wij raden u aan om bij uw reservering een annulerings- en reisverzekering af te sluiten. Deze worden afgesloten via Europeesche Verzekeringen.
De premie voor deze verzekering is 5,5% van de reissom (excl. poliskosten en assurantiebelasting). Indien u door (vaak minder prettige) omstandigheden niet naar uw vakantiebestemming kunt afreizen of vroegtijdig moet terugkeren, en de reden valt binnen de voorwaarden van de verzekering, dan worden de annuleringskosten door Europeesche Verzekeringen volledig gedekt. Premie, assurantiebelasting, poliskosten, reserveringskosten en het calamiteitenfonds vallen buiten de dekking van de annuleringsverzekering en komen dus altijd voor rekening van de klant.
Complete dekking voor een scherpe prijs!

Voorboeken

Het is natuurlijk goed mogelijk dat u al een voorlopige reservering (voorboeking) wilt maken voor een volgend jaar. U kunt dan een optie nemen op een kampeerplaats of accommodatie. Totdat bekend is of de camping in het betreffende jaar weer wordt aangeboden, houden wij uw voorboeking - kosteloos en vrijblijvend - voor u vast. Na uw akkoord wordt de voorboeking omgezet in een definitieve reservering.
Let wel… voorboekingen worden op volgorde van binnenkomst afgehandeld. Indien er meer voorboekingen dan beschikbare plaatsen zijn kan een voorboeking in sommige gevallen niet omgezet worden naar een definitieve boeking.

Voorkeuren

Indien u speciale wensen heeft, bijvoorbeeld een schaduwrijke plaats, dan kunt u dit aangeven. Wel is het van belang te weten dat Suncamp holidays niet altijd aan uw voorkeuren kan voldoen. (Een voorkeur is geen garantie!). Suncamp holidays heeft vergaande afspraken met de geselecteerde campings gemaakt die betrekking hebben op speciale wensen. Desondanks wordt de feitelijke indeling altijd door de camping ter plaatse gemaakt. Het is echter zeker zo dat cliënten die vroeg in het seizoen reserveren meer kans hebben dat hun voorkeur wordt gehonoreerd, dan 'last minutes'.

Voorzieningen

Bij elke camping wordt weergegeven welke voorzieningen er aanwezig zijn. Deze voorzieningen hebben betrekking op het kampeerterrein en de kampeerplaatsen waar u met een eigen kampeermiddel staat. Veel van deze voorzieningen zijn op het terrein van de camping te vinden. Het kan echter voorkomen dat een voorziening niet óp, maar in de directe nabijheid (max. 250 meter) van de camping aanwezig is. Indien er gesproken wordt over 'zwemmogelijkheid in zee', 'gelegen bij zee' en 'openbaar vervoer bij de camping', is er sprake van een afstand van maximaal 500 meter. Voorzieningen waar een munt icoon achter staat, zijn niet bij de overnachtingprijs inbegrepen. Hiervoor moet extra betaald worden. Dit betekent niet dat de voorzieningen zonder munt icoon gratis zijn. In sommige gevallen zijn de faciliteiten, zoals het restaurant, de winkel of het zwembad, verpacht aan derden, zodat noch Suncamp holidays, noch de eigenaar van de betreffende accommodatie dwingende invloed kan uitoefenen. Elk jaar worden de voorzieningen gecontroleerd in de periode van mei – september. Het is daarom mogelijk dat er een wijziging heeft plaatsgevonden die nog niet aangepast is op deze site. Houdt u er rekening mee dat in het voor- en/of naseizoen niet alle voorzieningen beschikbaar zijn.

Waarborgsom

Wanneer u een accommodatie huurt, wordt een waarborgsom (tot maximaal € 350,-) gevraagd die u ter plaatse bij aankomst dient te voldoen. Indien u de accommodatie schoon en correct achterlaat, zal de camping de waarborgsom retourneren. Wanneer de accommodatie niet correct wordt achtergelaten, heeft de camping het recht om hier kosten voor in mindering te brengen op de waarborgsom.

Watervoorziening / Elektra

Extreme warmte kan invloed hebben op de watertoevoer naar een camping. Juist in zeer warme periodes, waarbij sprake is van minder waterdruk, kan het management van een camping gedwongen zijn te besluiten zwembaden, delen van het zwembad (glijbanen) en/of sanitaire gebouwen beperkt open te stellen. Ook langdurige droogte kan invloed hebben op zwemgelegenheden als meren en kanalen of op de beschikbaarheid van sanitaire voorzieningen. Ook kan een camping besluiten één of meerdere sanitaire voorzieningen te sluiten, zeker bij een mindere bezetting.
Een dergelijk besluit valt buiten de verantwoordelijkheid van Suncamp holidays. Warm water wordt bij sommige campings en/of accommodaties nog geleverd door boilers. Deze zijn niet altijd toereikend voor een plotselinge, grote vraag.
Stroomuitval komt zelden voor. Maar als het voorkomt ligt de oorzaak hiervan bijna altijd buiten de camping. Omdat in veel zuidelijke landen de contactdozen afwijken van de Nederlandse, adviseren wij u een eurostekker mee te nemen.

WiFi

Het gebruik van WiFi is een faciliteit die wordt aangeboden door de camping. Suncamp holidays is dan ook nooit verantwoordelijk te stellen voor eventuele uitval van het internet, netwerk en/of verlies van data of derving van inkomsten door technische of andere storingen.

Wijziging van de reis

Gratis wijzigen is mogelijk tot 2 maanden voor aankomst. Na totstandkoming van een definitieve reservering kan de reiziger hierin alsnog wijzigingen aanbrengen. Dit kan tot 42 dagen voor aankomst. Per verzoek wordt bekeken of er sprake is van een wijziging of annulering. Conform de Reisvoorwaarden wordt voor een wijziging € 27,00 berekend. Bij het wijzigen van camping, reisdata of reissom gelden in eerste instantie de annuleringsvoorwaarden.

Zwembad

De meeste campings die worden aangeboden, beschikken over een zwembad. De camping bepaalt (mede afhankelijk van het weer) de openingsdata en -tijden. Dit is meestal van medio mei tot medio september. Ook de temperatuur van het zwembadwater wordt bepaald door de camping. In zuidelijke landen komt het soms voor dat tijdens de siësta het zwembad even gesloten is.
Vaak is het dragen van zwemshorts en bermuda’s uit hygiënische overwegingen niet toegestaan. Bovendien is, vooral in Italië, het verplicht dragen van een badmuts heel gewoon. Suncamp holidays heeft geen invloed op deze regels. Bij sommige campings zal voor de ligbedden en/of parasol betaald moeten worden. Ook is het niet altijd toegestaan luchtbedden en/of strandballen/spelen (in welke vorm dan ook) mee te nemen in het water.
Ook kan het voorkomen dat er speciale polsbandjes gedragen moeten worden, om toegang tot het zwembad te krijgen. Dit is vaak bedoeld om mensen van buiten de camping geen toegang tot het zwembad te geven. Hierdoor hebben de campinggasten meer ruimte en privacy.