Ga naar de homepage

Camping Zuid-Frankrijk

De zonnige Côte d’Azur, de machtige Pyreneeën, de kust aan de Atlantische Oceaan: Zuid-Frankrijk is een zeer veelzijdig vakantiegebied. Er is dan ook genoeg te doen. Hieronder enkele leuke tips voor het hele gezin!

Lees meer

Magische muurschilderingen in Zuid-Frankrijk

De grot van Bédeilhac dicht bij de Spaanse grens in de regio Midi-Pyrénées staat bekend om zijn enorme ingang en prehistorische muurschilderingen. U kunt de grot bezoeken onder begeleiding van een gids, die u alles kan vertellen over de geschiedenis van dit fascinerende ondergrondse natuurverschijnsel. In de buurt zijn ook nog andere prachtige grotten te bezichtigen, zoals de grot van Niaux en de grot van Lombrives. Mooie ervaringen voor u en uw kinderen.

Grote steden in Zuid-Frankrijk

Zuid-Frankrijk kent veel cultuurrijke steden, die vol staan met puntige kathedralen, verfijnde stadspleinen en musea met de mooiste schilderijen. Vooral de Middellandse Zeekust is goed vertegenwoordigd met steden als Béziers, Montpellier, Marseille, Cannes en Nice. Maar ook iets meer landinwaarts liggen pareltjes, zoals Carcassonne en Toulouse. En aan de westkust kunt u genieten van de historische stad Bordeaux. De steden lopen qua karakter zeer uiteen. Hieronder lichten we er enkele uit.

 • Toulouse
  In de regio Midi-Pyrénées ligt Toulouse, een stad van kerken en parken. Hier kunt u urenlang rondwandelen en de gezelligheid van de stad beleven. Bezoek in Toulouse zeker eens het Capitool en zijn prachtige plein, de Saint-Serninbasiliek en het Jacobijnenconvent. En voor de kinderen is er Cité de l’Espace, waar ze hun eerste stapjes als echte astronauten zetten.
 • Carcassonne
  Bijzonder is ook Carcassonne, een middeleeuwse vestingstad gelegen in de regio Languedoc-Roussillon. De nauwe straatjes met de ruwe kasseien, de torentjes en de dikke stadsmuren geven Carcassonne zijn tijdloze charme. Net buiten de stad, gelegen aan een mooi meer, vindt u het spannende klimparcours van Carcassonne.
 • Cannes
  Cannes staat vooral bekend om zijn jaarlijkse filmfestival. De badplaats trekt dan ook elk jaar vele toeristen die hopen hun filmheld te spotten. Maar u kunt er ook gewoon genieten van de zon, flaneren over de mooie boulevards en uw ogen uitkijken in de jachthaven.
 • Bordeaux
  Helemaal aan de andere kant van Zuid-Frankrijk, aan de westkust, ligt Bordeaux. Deze historische stad is al even bijzonder als de vele steden aan de Middellandse Zeekust. De rijke geschiedenis van Bordeaux wordt voornamelijk duidelijk in de mooie binnenstad, met het Place des Quinconces, het grootste plein van Frankrijk. Maar de dierentuin aan de rand van de stad mag er ook wezen!

Pyreneeën

Het is natuurlijk niet mogelijk het over Zuid-Frankrijk te hebben zonder de Pyreneeën te noemen. Dit hooggebergte, de natuurlijke grens tussen Frankrijk en Spanje, biedt met zijn verschillende karakters vele mogelijkheden. Van wintersporten tot aan heerlijke boswandelingen, van bergbeklimmen tot aan het bezoeken van bijzondere grotten en watervallen, alles kan in, bij en op dit prachtige natuurfenomeen. Uiteraard hoeft dit alles niet om te kunnen genieten van de Pyreneeën. Zie ze in de verte opdoemen en je adem wordt je al ontnomen door hun schoonheid.

De campings in Zuid-Frankrijk

Overal langs de Zuid-Franse kust vindt u campings, of het nu aan de Atlantische Oceaan is of aan de Middellandse Zee. Maar ook iets meer landinwaarts en aan de Spaanse grens staan de campings voor u klaar. Wilt u zonnen aan de Côte d’Azur, een trip ondernemen naar een van die unieke Franse steden of de Pyreneeën ontdekken? Altijd ligt er wel een camping in de buurt om uw vakantie in Zuid-Frankrijk het karakter te geven dat u wenst.

Het weer in Zuid-Frankrijk

Kamperen in Zuid-Frankrijk doet men in de zon. Tenminste, als u niet van plan bent op wintersportvakantie in de Pyreneeën te gaan. Frankrijk staat over het algemeen bekend als zonnig land, en hiervan is het zuiden van Frankrijk een mooi voorbeeld. In Zuid-Frankrijk schijnt de zon namelijk volop. Vooral aan de kust – met de Côte d’Azur als zonnigste en relatief warmste gedeelte – kunt u ervan op aan dat de zon veel en warm schijnt. Temperaturen van tegen de dertig graden zijn hier niet vreemd. Het mediterrane klimaat dat voornamelijk heerst in Zuid-Frankrijk heeft als grote voordeel dat de lucht droog is, waardoor u geen benauwde zomer tegemoet zult gaan.

Populaire regio’s in Zuid-Frankrijk zijn: Provence-Alpes-Côte d’Azur, Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées en Aquitanië.

Populaire campings Zuid-Frankrijk