Ga naar de homepage

Camping Toscane Italië

Wanneer u verblijft op een camping in Toscane, bent u verzekerd van een gevarieerde vakantie. Strand, cultuur en natuur: Toscane heeft het allemaal! Het is één van de meest bezochte regio’s van Italië en leent zich uitstekend voor een kampeervakantie. Met de vele campings die Toscane rijk is, zit er altijd wel een camping bij die naar uw wens is.

Lees meer

Campings in Toscane

Met uw gezin op zoek naar een geschikte camping? Toscane biedt prachtige campings waar u heerlijk kunt kamperen met uw eigen tent of caravan. U heeft ook vaak de mogelijkheid om een accommodatie te huren.

Op een aantal campings in Toscane kunt u zelfs een SunLodge boeken. In deze stijlvolle mobile home ervaart u dat kamperen ook kan met veel luxe en comfort. Dat is het nieuwe kamperen. Dat is Glamping!

Uitstapjes vanaf de camping in Toscane

U kunt diverse uitstapjes maken vanaf de camping. Toscane kent populaire toeristische steden, zoals Pisa, Florence (Firenze) en Siena.

  • Pisa
    Vanaf uw camping is Pisa de ideale bestemming voor een dagtochtje. Het bekendste bouwwerk van de stad is natuurlijk de ‘toren van Pisa’. Deze staat in het centrum van de stad, op het ‘Plein van de Wonderen’.
  • Florence
    Florence is een van de bekendste cultuursteden van Europa. Deze stad kent vele interessante musea en wereldberoemde kunstwerken van onschatbare waarde.
  • Siena
    Door het zeer goed behouden middeleeuwse stadsbeeld en haar bijzondere geschiedenis behoort Siena tot de belangrijkste toeristentrekkers van Italië. Siena bezit één van de mooiste pleinen ter wereld, het beroemde Piazza del Campo.

Naast deze steden, mag een uitstapje naar het mooie eiland Elba niet ontbreken tijdens uw vakantie in Toscane. Het van oorsprong vulkanische eiland, 10km van de kust, heeft een aantal prachtige stranden met azuurblauw water en is erg geliefd bij duikers.

Kamperen in de Toscaanse natuur

Wanneer u gaat kamperen in Toscane bent u omgeven door adembenemende natuur. Campings in Toscane liggen in één van de mooiste regio’s van Italië. Het heuvelachtige landschap met de vele pijnbomen en wijngaarden leveren prachtige plaatjes op. De natuur nodigt uit tot het maken van onvergetelijke wandelingen.

Een vakantie in Toscane is een heerlijke manier om te genieten van de Zuid-Europese weer. Toscane kent een subtropisch klimaat en een geweldige kust met mooie stranden. Een dagje naar het strand vanaf uw camping is dan ook zeker aan te raden!

Verbleven op Village Norcenni Girasole in Figline Valdarno in augustus 2017

Mooi heuvelachtig landschap, veel pittoreske plaatsjes in Toscane. Maar vergis je niet in de rij afstanden, veel (siena, san gimignano etc) op meer dan een uur rijden. Firenze is wel vlak bij. Door de temperatuur (+40) zijn we vooral veel bij het zwembad geweest.

8,0

Populaire campings Toscane

Italiaanse kunstwerken

Juweeltjes van gebouwen kenmerken Siena en Assisi, twee Italiaanse steden met een eigen karakter. Geniet van hun rijke historie, kunstzinnigheid en fijne sfeer. Wilt u meer weten over Siena en Assisi? Neem dan een kijkje op onze blog.