Ga naar de homepage

Camping Campanië Italië

Campings in Campanië (Campania) zijn een goede uitvalsbasis om Zuid-Italië te ontdekken. In de provincie Campania is het heerlijk kamperen. U zult zich gemakkelijk een of meerdere weken vermaken op een camping bij Napels, of aan de idyllische Golf van Sorrento. Deze bourgondische streek maakte onder meer de pizza, espresso en spaghetti bekend!

Lees meer

Campings in Campanië: genieten aan de kust

De hoofdstad van Campania is Napels. De meeste campings in de buurt van Napels liggen aan de zee, in en rond de Golf van Napels. U vindt hier een van de mooiste kusten van de wereld, de Amalfikust.

Aan de kustlijn van Campanië kunt u heerlijk genieten op het strand en van de cultuur in bijvoorbeeld Amalfi en Sorrento. Het eiland Capri of Ischia mag u ook niet missen, hier waant u zich in een paradijs op de mooie witte zandstranden.

Maar ook op een camping in Campanië zult u helemaal tot rust komen bij de tent, mobile home of tussen de palmbomen bij het zwembad.

Bezienswaardigheden in Campanië

Er bevinden zich vele bezienswaardigheden in de buurt van uw camping. Campania zal u versteld laten staan van wat het te bieden heeft.

  • De Vulkaan Vesuvius
    Met een doorsnee van 8 kilometer, moet u de indrukwekkende vulkaan Vesuvius gezien hebben, wanneer u op een camping in Campanië verblijft.
  • Pompei en Herculaneum
    Aan de voet van de Vesuvius vulkaan vindt u de beroemde ruïnes van Pompei en Herculaneum. Dit zijn de Romeinse steden die door een uitbarsting verwoest zijn.
  • Paestum
    In Paestum vindt u de echte Griekse tempels terug. In het museum van Paestum vindt u een selectie van prachtige beeldhouwwerken.

Napolitaanse cultuur

Tijdens een kampeervakantie in Campanië zult u kennismaken met de Napolitaanse cultuur. Vergeet dan zeker niet een aantal typisch Italiaanse gerechten te proeven die in deze streek hun oorsprong vinden, zoals espresso, spaghetti of het wereldberoemde Italiaanse ijs. In de mooie omgeving van uw camping in Campanië zal dit allemaal nog lekkerder smaken!

Verbleven op Baia Domizia Camping Village in Baia Domizia in augustus 2017

Vanuit de camping kun je makkelijken goedkoop, mits je eigen vervoer hebt, naar Pompeii, Vesuvius, Herculanium en Napels. Is ook mogelijk vanuit de camping maar daar hangt een aardig prijskaartje aan.

8,0

Verbleven op Baia Domizia Camping Village in Baia Domizia in juli 2017

Helaas op korte afstand geen gezellige plaatsjes maar strand voor de deur en je kan genoeg doen in de buurt Zoals Napels, Vesuvius en pompeii.

7,0