Ga naar de homepage

Camping Abruzzen Italië

Campings in Abruzzen zijn omgeven door een prachtige natuur. De uitgestrekte wouden, indrukwekkende bergtoppen en rivieren zullen u versteld laten staan. Gelegen aan de Adriatische kust is het strand nooit ver vanaf de camping. Abruzzen zal u helemaal tot rust laten komen!

Lees meer

Campings in Abruzzen: genieten van de ongerepte natuur

Kamperen in de Abruzzen zal een spectaculaire verrassing voor u zijn. In dit pure stukje natuur van Italië leven nog wolven en beren. Ook komen er plantensoorten voor die u nergens anders in Europa ziet! Een groot deel van de provincie bestaat dan ook uit beschermde natuurgebieden:

 • Parco Nazionale d'Abruzzen
  Met zijn rijke flora en fauna is dit een paradijs voor natuurliefhebbers. Het meer van Barrea, is een bekende toeristische trekpleister waar u zeker eens geweest moet zijn. Actieve wandelaars kunnen hier hun hart ophalen.
 • National Park Gran Sasso e Monti della Laga
  Het Abruzzengebergte is een bijzonder gebergte van kalksteen, wat een bezoek meer dan waard is vanaf de camping. Gran Sasso is op sommige plaatsen lieflijk en idyllisch, maar soms ook heel ruig. Dit is hét terrein voor bergbeklimmers.

Staanplaatsen zijn in Abruzzen nergens hetzelfde op de camping.Abruzzen heeft campings die mooi gelegen zijn en omgeven door veel groen. Uiteraard kunt u er de tent, caravan of camper plaatsen. Maar er zijn ook mogelijkheden tot het huren van een stacaravan.

Strand en cultuur

Naast een strandvakantie is een verblijf in Abruzzen ook goed te combineren met bezoek aan verschillende leuke plaatsen. In de vier provincies vindt u de gelijknamige leuke steden.

 • Pescara
  De sjieke badplaats Pescara is gelegen aan de Adriatische kust en kent uitgestrekte zandstranden en een moderne jachthaven.
 • l’Aquila
  In de provincie l’Aquila zijn de oude steden Opi en Sulmona een aanrader. Maak in Sulmona een wandeling over het centrale marktplein, dé ontmoetingsplek voor de lokale bevolking.
 • Teramo
  De provincie Teramo ligt op de grens met l’Aquila. Hier heeft u een prachtige uitzicht op de bergtoppen van Gran Sasso.

Verbleven op Camping Del Salinello in Tortoreto Lido in augustus 2018

De camping ligt meteen aan zee maar binnen een kwartier zit je midden in de bergen. Dit vonden wij zeer leuk.

10,0

Verbleven op Camping Del Salinello in Tortoreto Lido in juli 2018

Erg groen, heuvelig landschap. Zowel de strand-, als de natuur-, als de wijnliefhebber komt hier goed aan zijn trekken. De stadjes liggen meestal op of in de bergen en zijn zeer de moeite aaard om te bekijken.

9,0

Populaire campings Abruzzen Bekijk 1 campings

Populaire regio's Abruzzen

Populaire thema's Abruzzen