Ga naar de homepage

Telefoonnummer: 0488-454245 Klik hier voor alle openingstijden

Camping Friuli-Venezia-Giulia Italië

Campings in Friuli-Venezia-Giulia zijn gelegen in het mooie landschap van Noordoost Italië. In Friuli-Venezia-Giulia is in het noorden bergachtig, in het centrum heuvelrijk, en naar het zuiden is het vlak met stranden en een prachtige lagunekust Grado en Lignano. Dat allemaal in de buurt van uw camping. Friuli-Venezia-Giulia is genieten van een heerlijk zacht klimaat! Daarnaast herbergt de regio ook een stad aan cultuur en historie.

Lees meer

Campings in Friuli-Venezia-Giulia: kamperen in een prachtige natuur

De camping in Friuli Venezia Giulia is een ideale uitvalsbasis om te wandelen of fietsen in de zomer. Er zijn tal van natuurparken waar u dit naar hartenlust kunt doen, zoals Parco Naturale Regionale delle Dolomiti Friulane of Parco Regionale delle Prealpi Giulie.

Vanaf de camping in Friuli-Venezia-Giulia kunt u voor waterpret in Lignano aan de Adriatische kust terecht of ga naar het bekende waterpretpark Aquasplash. Maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een camping met zwembad.

Bezienswaardigheden in Friuli-Venezia-Giulia

Friuli-Venezia-Giuli grenst aan Oostenrijk en Slovenië en is verdeeld in vier provincies. Deze zijn vernoemd naar de gelijknamige hoofdsteden: Gorizia, Pordenone, Triëst en Udine, die ieder een eigen karakter.

Tijdens uw kampeervakantie in Friuli-Venezia-Giulia is er op het gebied van kunst en cultuur genoeg te ontdekken in een van deze steden.

  • Grado
    In het pittoreske Grado, in het zuiden van Friuli-Venezia-Giulia, kunt u het middeleeuws stadscentrum met heringerichte boulevard bekijken. De mooie basiliek heeft een prachtige mozaïekvloer en het heropgegraven Romeinse theater is eveneens een bezoek waard.
  • Triëst
    Triëst is de hoofdstad van Friuli-Venezia-Giulia. In deze levendige havenstad vindt u een aantal mooie pleinen als het Unità d'Italia en prachtige grotten, zoals Grotta Gigante. Op een paar kilometer van Triëst ligt het mooie Castello d Miramare.
  • Venetië
    Vervolgens hoort een dagje Venetië tot de mogelijkheden, met zijn prachtige musea en paleizen. Het is een aanrader om de grote Gotische Santa Maria kerk te bezoeken, zo maakt u kennis met de rijke architectuur van deze stad.

Populaire campings Friuli-Venezia Giulia Bekijk 7 campings

Populaire regio's Friuli-Venezia Giulia

Populaire thema's Friuli-Venezia Giulia