Ga naar de homepage

Lago Trasimeno: laat je verleiden door de charme

De populairste meren van Italië, die liggen toch in het noorden? Dat klopt. Maar Lago Trasimeno (Trasimeense Meer) is juist een prachtig meer in het midden van het land, in Umbrië. In deze prachtige streek kampeer je op een van de schaduwrijke campings aan de oevers van het ondiepe meer. Vanaf je kampeerplek geniet je optimaal van een onvergetelijk uitzicht.

Zin in een speciaal dagje water? Maak dan een boottochtje naar een van de eilandjes in het meer, naar Isola Maggiore of Isola Polvese bijvoorbeeld. Hier ontdek je allerlei bezienswaardigheden, van prachtige natuurgebieden tot historische monumenten.

Dagje watersport of naar een fort?

Natuurlijk neem je eens een frisse duik in het meer. Maar andere watersportactiviteiten zijn hier ook goed mogelijk: waterskiën, windsurfen, kiten, zeilen en kanoën. Blijf je liever een dagje op het vasteland? Dan kunnen we je bezoekjes aan het historische Castiglione del Lago, bekend van het vijfhoekige fort Rocca del Leone, en het charmante vissersdorp Passignano sul Trasimeno aanraden. Een kampeervakantie om nooit meer te vergeten.

Top 3
  • Het meer en het natuurgebied zijn geliefd bij vogels. Verrekijker al ingepakt?
  • In het stadje Tuoro sul Trasimeno, aan de noordkant van het meer, vind je een indrukwekkende beeldentuin.
  • Een originele foto van het meer maak je in San Feliciano, waar een lege fotolijst tussen enkele bomen hangt.