Ga naar de homepage

Camping Idromeer Italië

Campings aan het Idromeer (Lago d’Idro) staan garant voor een prachtige vakantie tussen de bossen en bergen. Aan de oevers van dit wonderschone Italiaanse meer komt u heerlijk tot rust op een fijne camping. Het Idromeer is een van de grootste bergmeren van Europa en biedt volop vertier. Op uw vakantie aan het Idromeer is een cultureel uitstapje naar Verona of Brescia ook een leuke optie!

Lees meer

Campings Idromeer: gezond in de natuur!

Het Idromeer ligt in de regio Lombardije aan de voet van de Dolomieten. Kamperen aan het Idromeer heeft zo zijn eigen charme. U geniet hier optimaal van de rust met uitzicht op bergtoppen van duizend meter hoog. Maar het meer nodigt ook uit iets actiefs te doen. Zo kunt u hier onder meer kitesurfen, kanoën of vissen.

Erg leuk is een uitstapje naar het fraaie natuurpark Alto Garda Bresciano. Hier kunt u fijne wandelingen maken door het wilde landschap dat bestaat uit prachtige flora en fauna. U kunt ook kiezen voor een klimtocht over de vele imposante bergpassen rondom het Idromeer. U vindt hier vele wandelroutes.

Uiteraard kunt u terecht met uw eigen tent of caravan op de camping. Idromeer is een vakantieregio waar u nog niet veel last heeft van massatoerisme. Op een camping hier kunt u ook kiezen voor een comfortabele, ingerichte bungalowtent.

Bezienswaardigheden Idromeer

Italië is een land vol oudheden en ook rondom uw camping aan het Idromeer vindt u dan ook tal van bezienswaardigheden. Bezoek de middeleeuwse kastelen, Romeinse opgravingen en ontdek oude kerken en forten. Echte aanraders zijn deze aangename steden:

  • Brescia
    In het oude centrum van Brescia staan beeldige gebouwen uit de middeleeuwen en renaissance. Bewonder de opgravingen uit de Romeinse tijd, de Broletto - het paleis uit 1230 – en de wonderschone Duoma, de dom van Brescia met zijn bekende koepel.
  • Verona
    Een eveneens prachtige stad is Verona. Hier vindt u het op twee na grootste amfitheater ter wereld. De Arena van Verona is nog steeds in gebruik en er zijn nog regelmatig operavoorstellingen. Bezoek ook het middeleeuwse Castel San Pietro en de bijzondere basiliek van San Zeno.

Natuur en cultuur zijn hier subliem gecombineerd. Geniet van een welverdiende vakantie op een fijne camping. Idromeer biedt u het rijke, Italiaanse leven!