Ga naar de homepage

Camping Emilia-Romagna Italië

Campings in Emilia-Romagna zijn het beginpunt van een onbezorgde kampeervakantie in Noord-Italië. Met de uitgestrekte kust van de Adriatische Zee zult u helemaal tot rust komen op de camping. Emilia-Romagna geeft u de mogelijkheid om vele charmante Italiaanse steden te bezoeken. Combineer de cultuur met een prachtig zandstrand tijdens uw kampeervakantie!

Lees meer

Campings in Emilia-Romagna: een veelzijdige vakantie!

Op een camping in Emilia-Romagna bevindt u zich in een afwisselende omgeving. In het oosten ligt de Adriatische Zee, in het noorden stroomt de rivier de Po met de Povlakte en in het zuiden vindt u het begin van de ruige Apennijnen. Dit landschap is uitermate geschikt voor een gevarieerde autovakantie.

Aan de Adriatische kust zijn vele leuke badplaatsen te vinden in de buurt van de camping. Rimini, Riccione of Cattolica zijn momenteel erg in trek. U kunt hier kiezen voor een kleine camping of een camping met zwembad, ideaal voor uw gezin.

U kunt in Emilia-Romagna terecht met u eigen tent of om een accommodatie te huren. Tevens ontdekt u in deze streek het nieuwe kamperen, glamping! U verblijft dan in een luxe SunLodge voorzien van alle gemakken.

Specialiteiten en Bezienswaardigheden

De keuken van Emila-Romagna staat bekend als een van de beste van Italië. De echte Parmaham en Parmezaanse kaas vindt zijn herkomst in de stad Parma. Maar in Emilia-Romagna is ook de productie van wijn, met name Lambrusco, erg beroemd. Dat wordt dus proeven!

Oude tijden herleven in de steden en dorpen rondom uw camping. Emilia-Romagna is namelijk omgeven door vele bezienswaardigheden uit Romeinse en Middeleeuwse tijden. Steden die een bezoek zeker waard zijn:

  • Bologna
    Bologna staat bekend om de kilometerslange straten met arcaden. Daarnaast zijn de oudste universiteit van Europa en het prachtige San Petronio plein echte aanraders.
  • Ravenna
    Ravenna kenmerkt zich door de prachtige bouwwerken die met mozaïek gedecoreerd zijn, zoals het Mausoleo di Galla Placadia. Ook de kleine winkeltjes zijn er leuk om te shoppen.
  • Ferrara
    Een leuk uitstapje vanaf de camping in Emilia-Romagna maakt u naar Ferrara. De stad is gelegen aan de langste rivier van Italië, de Po. In Ferrara zult u versteld staan van de 9 kilometer lange stadsmuur, de cultuur en kunst.

Verbleven op Vigna sul Mar Family Camping Village in Lido di Pomposa in juli 2018

In de regio direct rond de camping is niet veel te beleven. Ook is de bebouwing niet al te fraai en staan er veel huizen leeg. Iets verder zijn plaatsen te bekijken als Venetië, Ravenna, Bologna en Rimini.

6,0

Verbleven op Camping Village Tahiti in Lido di Nazioni in augustus 2017

De camping was vlak bij zee. De hele region is ook vlak en veel water, dus zag er niet al te verdord uit.

8,0

Verbleven op Camping Village Tahiti in Lido di Nazioni in augustus 2017

In de directe omgeving is niet zo veel te doen je moet gauw een uur rijden voor dat je ergens bent wat leuk is

5,0