Ga naar de homepage

Camping Bretagne Frankrijk

Campings in Bretagne zijn ideaal voor een heerlijke vakantie in het noorden van Frankrijk. Voor de echte zonliefhebber zijn er altijd stranden in de omgeving van uw camping. Bretagne is immers bijna een schiereiland en aan drie kanten omgeven door water. Maar indien u iets wilt ondernemen heeft Bretagne ook prachtige ongerepte natuur en vele bezienswaardigheden.

Lees meer

Campings Bretagne: volop genieten

Kamperen in Bretagne is om tal van redenen aantrekkelijk. U heeft er keuze uit grote campings met prachtige zwembaden of juist rustige campings. Een ander voordeel is dat alle campings in de buurt van de zee liggen.

Een vakantie in Bretagne betekent niet alleen genieten van de zon, maar ook lekker eten. Geniet van heerlijke visgerechten, of een ander streekgerecht in één van de vele goede restaurants. U kunt ook zelf op zoek gaan naar de lekkerste vis in één van de vele vissershavens, om deze op de camping eigenhandig te bereiden!

De ongerepte natuur van Bretagne

Voor dagtripjes zijn er vele mogelijkheden vanaf uw camping in Bretagne. Langs de kustlijn vindt u bijvoorbeeld een aantal natuurwonderen:

  • Crozon, een prachtig Frans schiereiland.
  • Pointe du Raz, de roze granietkust van Ploumanach.
  • Cap Fréhel, het kleur- en vogelrijke natuurgebied.

Cultuur in Bretagne

Een bezoek aan historische steden mag ook zeker niet ontbreken tijdens uw verblijf op de camping. Bretagne is namelijk een streek met een grote geschiedenis.

  • Rennes, de hoofdstad van Bretagne, is tevens de grootste stad.
  • Fort La Latte (dat vaak als decor dient voor WOII speelfilms) is ook een bezienswaardige plaats.
  • Dol de Bretagne, een eeuwenoude kathedraal treft u aan in een stadje van 5000 zielen.
  • Carnac, waar u menhirs kunt bekijken.

Voor een leuk uitstapje met de kinderen is het Océanopolis in Brest een aanrader of breng een bezoek aan één van de vele vuurtorens die langs de kust te vinden zijn. De Bretonse kust biedt u en uw gezin tevens veel mogelijkheden om boottochten te maken.

Verbleven op Camping RCN Port l'Épine in Trélévern in juli 2018

Prachtige omgeving met mooie stranden. Voor mensen die van wandelen en (sport)fietsen houden is het een ideale omgeving. Geen massatoerisme.

9,0

Verbleven op Siblu Camping Domaine de Kerlann in Pont-Aven in juli 2017

Mooie streek, leuke stadjes. Helaas zijn sommige plaatsen nog niet op Toeristen ingesteld (geen estarant nabij een badplaats) en zijn sommige wat uitgestorven met veel lege winkels.

7,0

Populaire campings Bretagne Bekijk 11 campings

Populaire regio's Bretagne

Populaire thema's Bretagne