Ga naar de homepage

Camping Bourgondië Frankrijk

Wilt u in de prachtige natuur lekker tot rust komen op een leuke camping? Bourgondië is dé Franse streek waar dat kan. Ontspannen kunt u afwissen met actief de streek verkennen en culturele uitstapjes vanaf uw camping. Bourgondië heeft glooiende heuvels en karakteristieke wijngaarden. Drinkt u graag een wijntje op de camping? Bourgondië is dan de juiste vakantiebestemming voor u!

Lees meer

Campings Bourgondië: actief in de Morvan

In de streek vindt u het berggebied Morvan. Campings in de Bourgogne liggen veelal in de buurt van dit natuurpark. De Morvan is een dichtbebost gebied met veel riviertjes en meren. En prachtige wijngaarden waar uiteraard geproefd moet worden.

Er zijn genoeg activiteiten te doen vanaf een camping in de buurt van de Morvan. Zo kunt u hier wandelen, fietsen en wilde kanotochten maken, maar ook paardrijden, klimmen, paintballen en golven.

Voor kinderen is kamperen in Bourgondië ook erg leuk. Lekker zwemmen, voetballen en jeu de boules spelen. Uw kroost kan heerlijk ravotten op de camping. Bourgondië heeft voor ieder wat wils.

Culturele tripjes vanaf uw camping

Naast activiteiten biedt de regio ook een hoop cultuur. Bourgondië kent tal van leuke steden vol bezienswaardigheden die makkelijk vanaf de camping te bezoeken zijn:

  • Dijon
    Dijon is rijk aan geschiedenis en natuurlijk vooral bekend van zijn mosterd, er zijn tal van redenen om Dijon te bezoeken vanaf uw camping in Bourgondië. Bezoek bijvoorbeeld het Musée des Beaux Arts en de Église Notre Dame.
  • Auxerre
    In deze stad, aan de rivier Yonne, kunt u heerlijk paraderen over de boulevards en de indrukwekkende middeleeuwse stadswallen bekijken. Ook staan er een aantal bezienswaardige kerken in Auxerre.
  • Lyon
    Net buiten Bourgondië ligt een van de grootste Franse steden. Lyon is vaak prima bereikbaar vanaf uw camping. Bourgondië verlaten om een dagje te winkelen in deze mooie stad moet u zeker niet nalaten.

Een dagje met de kinderen weg van uw camping? Bourgondië heeft leuke animatieparken waaronder Touroparc en Parc des Combes. U en uw kinderen zullen een onvergetelijke vakantie in Bourgondië beleven!