Ga naar de homepage

Telefoonnummer: 0488-454245 Klik hier voor alle openingstijden

Camping Ardennen

Campings in de Ardennen zijn zeer populair bij kampeerders. In het zuidoosten van België kunt u heerlijk wandelen, fietsen, raften, bergbeklimmen en nog veel meer. Het landschap is zeer afwisselend. Van mooie natuur met druipsteengrotten en watervallen tot historische stadjes en dorpjes. Op een camping in de Ardennen ervaart u direct een echt vakantiegevoel!

Lees meer

Bezienswaardigheden vanaf uw camping in de Ardennen

Tijdens uw vakantie in de Ardennen kunt u zowel geestelijk tot rust komen als lichamelijk uitgedaagd worden op een van de campings. Ardennen heeft tal van bijzondere bezienswaardigheden, zoals:

  • La Roche-en-Ardenne
    Wilt u vanaf uw camping lekker gaan wandelen of kajakken? La Roche-en-Ardenne, aan de rivier de Ourthe, is een prima vertrekpunt voor een ontdekkingstocht door de regio. In de stad zelf is een bezoekje aan het kasteel absoluut de moeite waard.
  • Durbuy
    Breng tijdens uw vakantie eens een bezoekje aan Durbuy, de ‘kleinste’ plaats ter wereld met stadsrechten. De stad staat bekend vanwege haar prachtige bezienswaardigheden en lekkere restaurantjes en cafeetjes. En niet te vergeten het Durbuy Rockfestival!
  • Oorlogsmuseum bij Bastogne
    In de Ardennen is in de Tweede Wereldoorlog hard gevochten. Het oorlogsmuseum in Bastogne geeft een gedetailleerd overzicht van de gevechten in de Ardennen. Vanaf uw camping een interessant en leerzaam uitje.

Uiteraard zijn er nog veel meer bezienswaardigheden te bezoeken vanaf de camping. De Ardennen zijn natuurlijk ook bekend vanwege de vele grotten, het racecircuit van Francorchamps en het kuuroord van Spa.

De Ardennen: voor ieder wat wils

Wanneer u gaat kamperen op een camping in de Ardennen dan ontkomt u niet aan een dagje ‘survival’. Het gevecht met de elementen is een erg leuk uitstapje voor het gezin of met een groep vrienden.

Culinair is het ook genieten wanneer u verblijft op een camping in de Ardennen. De streek is ondermeer bekend door de Ardennerham en het heerlijke Trappistenbier. In een van de vele restaurantjes of eetcafés kunt u altijd terecht voor een gastronomisch hoogtepunt.

U kunt er uiteraard voor kiezen om lekker te gaan kamperen in uw eigen tent of caravan. In de Ardennen kunt u echter op meerdere campings een accommodatie huren, zoals een bungalow of stacaravan.

Wanneer u met het gezin gaat kamperen in de Ardennen, dan is het uiteraard prettig dat er voor de kinderen een zwembad, speeltuin of animatieteam aanwezig is op de camping.

Populaire campings Ardennen Bekijk 5 campings

Populaire thema's Ardennen