Ga naar de homepage

Camping Vogezen Frankrijk

Campings in de Vogezen (Vosges) zijn gelegen in een prachtig berglandschap. In dit middelgebergte (tot 1424m) in Noordoost Frankrijk komt u heerlijk tot rust op de camping. De Vogezen kent een aantal bezienswaardige steden zoals Nancy en Metz. Hier komen cultuurliefhebbers zeker aan hun trekken. Kortom: de Vogezen is een streek die alles in huis heeft voor de ideale campingvakantie!

Lees meer

Campings in de Vogezen: kamperen in de natuur

De Vogezen is een gebergte dat zich uitstrekt van Elzas, Lotharingen, Franche-Comté tot aan het Zwarte Woud in Duitsland. Het landschap bestaat met name uit uitgestrekte bossen en open weides. Af en toe komt u een typisch Noord-Frans dorpje tegen waar je kan genieten van lokale specialiteiten en heerlijke wijnen.

Tijdens een kampeervakantie in de Vogezen vindt u meer dan 2.000 kilometer aan wandel- en fietspaden. De streek nodigt dan ook uit om actief zijn tijdens een verblijf op de camping. Vogezen is zeer geliefd om te wandelen, mountainbiken en fietsen. Ook extremere sporten als raften, bergklimmen of paragliden zijn hier mogelijk.

Bezienswaardigheden Vogezen

In de Vogezen vindt u verschillende bruisende steden in de buurt van uw camping. Hier vindt u vele bezienswaardigheden die uitnodigen voor een culturele uitstapje tijdens uw vakantie. Echte aanraders zijn:

  • De Kastelen bij Épinal
    In de vallei rondom Epinal vindt u bijzondere kasteelruïnes. In deze cultuur en kunststad zelf vindt u de bekende basiliek St. Maurice. De stad is als het ware hier omheen gebouwd. De geschiedenis van Epinal leert u snel kennen door de prenten die er gemaakt werden door Jean-Charles Pellerin in 1796 die te bekijken zijn in “Imagerie d’Epinal”.
  • Metz
    Metz, de hoofdstad van Lotharingen, staat onder andere bekend als bloemenstad. Fleurige wandelroutes zullen u langs de Moezel en bezienswaardigheden als de hoogste gotische kathedraal leiden. Geniet van de gastvrijheid van Metz doet u op een terras op Place St. Jacques met een heerlijk kopje koffie en Frans gebak.
  • Nancy
    De klassieke stad Nancy moet u zeker bezoeken vanaf de camping. Nancy is beroemd geworden door de "Art Nouveau". Bezoek er het opmerkelijke plein van Stanislas dat tot het UNESCO Werelderfgoed behoort. In zijstraten van dit plein heeft u een uitgebreide keuze aan restaurants en winkels.

Klimaat Vogezen

Het klimaat in de Vogezen kan erg wisselvallig zijn. Het gebergte zorgt voor een tweedeling van het klimaat. Vogezen heeft aan de westzijde doorgaans meer regen en een lagere temperatuur dan aan de oostzijde. In de zomer geniet u hier heerlijk van de zon op uw camping. Vogezen zal u een top vakantie bezorgen!

Populaire campings Vogezen Bekijk 1 campings

Populaire thema's Vogezen