Ga naar de homepage

Camping Elzas Frankrijk

Vanaf een camping in de Elzas ontdenkt u de prachtige natuur en een aantal van de mooiste steden van Frankrijk. Geniet met uw gezin van eeuwenoude bossen, schilderachtige rivieren en middeleeuwse burchten vanaf de camping. Elzas is authentiek en belooft een geweldige vakantie. Elzas staat ook voor puur genieten en is een streek die u niet mag missen!

Lees meer

Campings Elzas: kamperen in de natuur

In de Alsace - de Franse benaming – bent u vaak omgeven door groen op uw camping. Elzas heeft ondanks haar geringe grote een gevarieerd landschap. U vindt er indrukwekkende bossen, bergketens, prachtige wijngaarden en rivieren.

Lekker actief zijn vanaf uw camping? Elzas biedt een breed scala aan mogelijkheden. U kunt een heerlijk dagje gaan wandelen, mountainbiken of een van de avonturenparken bezoeken. Ook paardrijden, golf en watersporten worden in overvloed aangeboden.

De uitgestrekte wijngaarden zijn kenmerkend voor de Elzas. Wijn is een van de redenen waar de streek haar roem aan te danken heeft. Ga dus zeker genieten van een wijntje op een zonovergoten terras.

Proef dan ook meteen een van de lokale streekgerechten uit de Elzas. Zo wordt kamperen in de Elzas ook letterlijk een vakantie om je vingers bij af te likken.

Culturele uitjes vanaf uw camping

Zoek de cultuur op vanaf uw camping. Elzas kent namelijk een aantal prachtige steden:

  • Hoofdstad Straatsburg
    De binnenstad van de hoofdstad van Alsace is omgeven door het water van de rivier ill. U vindt in Straatsburg (Strasbourg) prachtige monumenten en geweldige restaurants.
  • Industriestad Mulhouse
    Breng een bezoek aan deze oude industriestad vanaf uw camping in de Elzas. De technische en industriële musea zijn ook erg leuk voor kinderen.
  • Middeleeuws Colmar
    De geschiedenis van Colmar begint in de 8e eeuw. Maak een stadswandeling langs de prachtige, geschiedenisrijke gebouwen en monumenten van Colmar.

Zwitserland en Zuid-Duitsland liggen niet ver van uw camping. Elzas leent zich dan ook goed voor een dagtripje over de grens. Vanaf uw camping in de Elzas ontdekt u het roemruchte verleden van deze regio.

Verbleven op Camping Campéole Le Giessen in Bassemberg in augustus 2017

Mooie groene omgeving met sfeervolle dorpjes. Je krijgt er ook een beetje een wintersport gevoel bij alhoewel wij alleen maar met 30 graden daar hebben gezeten.

8,0

Verbleven op Camping Campéole Le Giessen in Bassemberg in augustus 2017

Prachtig authentiek Frans landschap met kleine dorpjes en uitgestrekte wijngaarden van de Elzas wijnen. Prima wandelgebied.

10,0

Verbleven op Camping Campéole Le Giessen in Bassemberg in juli 2017

Hele mooie omgeving, het weer is tussen de bergen wat onvoorspelbaar. Maar mooie dingen te zien en te doen op korte afstand van de camping

9,0

Verbleven op Camping Campéole Le Giessen in Bassemberg in juli 2017

Route de Vin! Je ligt er niet midden in, maar vlak bij is het vol met wijnvelden en lekkere Elzas wijnen.

9,0

Verbleven op Camping Campéole Le Giessen in Bassemberg in juli 2016

Schitterende omgeving, veel leuke steden/dorpen, en bezienswaardigheden, vooral de kastelen erg de moeite waard

9,0