Ga naar de homepage

Coronavirus – Update

December 2021

Wat betekenen de coronamaatregelen voor jouw reis met Suncamp?

Suncamp vindt het belangrijk dat jij veilig en onbezorgd op vakantie kan. Heb jij een campingvakantie geboekt of ben je van plan om een vakantie te boeken? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de gevolgen die onze coronamaatregelen kunnen hebben voor jouw boeking. Hieronder lees je de voorwaarden en maatregelen die van toepassing zijn op alle boekingen bij Suncamp.

De overheidsmaatregelen rondom het coronavirus kunnen snel veranderen. Dat kan invloed hebben op onderstaande informatie. Wij zullen er alles aan doen om onze voorwaarden maandelijks te actualiseren zodat je weet waar je aan toe bent. De op deze pagina getoonde informatie is onder voorbehoud van wijzigingen.

Quarantaine

Quarantaine bij aankomst en tijdens je verblijf

 • Sommige landen verplichten alle inkomende reizigers bij aankomst direct in quarantaine te gaan. Dit ligt in de risicosfeer van jou als reiziger en geeft geen reden tot kosteloze annulering van jouw boeking bij Suncamp.
 • Heb je de Geld-terug-garantie bijgeboekt en hoor jij tussen 28 en 7 dagen voor jouw vakantie dat er op de dag van aankomst op jouw bestemming een quarantaineverplichting geldt voor álle reizigers (gevaccineerd en niet-gevaccineerd)? Dan kun je met de Geld-terug-garantie je boeking annuleren tot 7 dagen voor de dag aankomst.
 • Heeft een bestemming alléén een quarantaineplicht voor mensen die niet (volledig) gevaccineerd zijn, dan kun je je reis niet kosteloos annuleren. Ook niet met de Geld-terug-garantie.
 • Moet je tijdens je verblijf in quarantaine omdat je klachten hebt of positief test op het coronavirus? Dan heb je geen recht op vergoeding van de niet genoten reisdagen, extra verblijfskosten en/of eventuele andere kosten. Deze situatie is persoonsgebonden en valt onder het eigen risico van de reiziger. In sommige gevallen dekt jouw annulerings- of reisverzekering deze kosten.

Quarantaine bij thuiskomst

 • Als na je vakantie voor alle reizigers een quarantaineverplichting geldt bij thuiskomst, dan kun je niet kosteloos te annuleren. Dit valt in de risicosfeer van jou als reiziger. Heb je de Geld-terug-garantie bijgeboekt? Dan heb je in dit geval wel recht op geld terug.
 • Als de quarantaineplicht bij thuiskomst alleen geldt voor mensen die niet (volledig) gevaccineerd zijn, dan kun je je reis niet kosteloos annuleren. Ook niet met de Geld-terug-garantie.

Lockdown

 • Wanneer er een lockdown geldt in het land van aankomst, heb je recht op gratis annulering. Suncamp hanteert als definitie van een lockdown dat de camping is gesloten. Gelet op de aard van onze Suncampvakanties zullen wij ook de sluiting van het sanitair en/of zwembad gedurende je hele verblijf (wegens coronamaatregelen) als een lockdown aanmerken. Per camping kunnen de regels om de veiligheid van bezoekers te waarborgen verschillen. Er is geen sprake van een lockdown indien campingfaciliteiten zoals, horeca of speeltuinen vanwege het coronavirus gesloten zijn.
 • Als het land waarin je woont geen reizen naar het buitenland toestaat vanwege het coronavirus en je daardoor jouw land niet kunt verlaten, kun je niet kosteloos annuleren.

Vaccinatie/Boosterprik

 • Als je nog geen vaccinaties en boosterprik hebt gehad, maar deze nodig hebt om te voldoen aan de maatregelen van het bestemmingsland, valt dat in jouw eigen risicosfeer. Dit betekent dat wanneer je niet wil voldoen aan de eisen van het bestemmingsland, je geen recht hebt op kosteloze annulering.
 • Wil je graag op reis maar heb je nog geen mogelijkheid gehad om de boosterprik te halen? Dan kun je in het geval dat jouw bestemmingsland een boosterprik eist, hulp en bijstand krijgen om de boeking indien mogelijk te wijzigen. Je kunt van deze service alleen gebruikmaken als je niet kunt voldoen aan de maatregelen van het bestemmingsland, niet als je niet wil voldoen aan de maatregelen van het bestemmingsland.

Inreisbeperking 3G, 2G, 2G+

 • Voor de meeste bestemmingen is een 3G-coronabewijs (vaccinatie-, herstel- of testbewijs) noodzakelijk. Als je in het bestemmingsland geen vereist vaccinatiebewijs (gevaccineerd), herstelbewijs (genezen) of testbewijs kan laten zien, ligt dat in de persoonlijke risicosfeer van de reiziger. Een kosteloze annulering is dan niet aan de orde.
 • Sommige landen hanteren een 2G-beleid. Als je in het bestemmingsland geen vereist vaccinatiebewijs (gevaccineerd) of herstelbewijs (genezen) kan laten zien, ligt dat in de persoonlijke risicosfeer van de reiziger. Een kosteloze annulering is dan niet aan de orde.
 • In landen waar de 2G+-regel van kracht is moet je altijd ook recente negatieve PCR-test laten zien. Dat betekent dat je ook als je volledig gevaccineerd of genezen bent een coronatest moet laten afnemen. In sommige landen geldt deze testverplichting niet voor reizigers die de boosterprik hebben gehad. De kosten voor het testen, moet je zelf betalen. De 2G+-regel biedt geen grond voor kosteloze annulering.

Reizen naar een gebied met code oranje

Indien je reist naar een gebied met code oranje is dat niet geheel zonder risico. Op jouw bestemming kunnen beperkende maatregelen gelden die het vakantiegenot kunnen beperken. Deze beperkende maatregelen bieden geen grond voor kosteloze annulering. Meer informatie over alle kleurcodes en coronamaatregelen per Europees land vind je hier. Je bent zelf verantwoordelijk voor het inwinnen van de juiste informatie.

Geld-terug-garantie

Met onze Geld-terug-garantie kun je in bepaalde bovengenoemde situaties je geld terug krijgen. Alle informatie en de voorwaarden van de Geld-terug-garantie zijn hier te vinden.